19/8/2017 (Dia 11): els Castells i els Llacs

Un dels objectius principals del nostre viatge son els castells del rei Ludwig II, el rei boig, famosos arreu perque Disney els va utilitzar com a model pel seu castell de la Bella Dorment. Dos reflexions abans de res. 

1a. Aquests castells tenen una demanda massiva, a lo Sagrada Família, i per tant es aconsellable reservar visita amb antelació per Internet.

2a. Els dos castells son molt a prop un de l'altre i a la vegada de les poblacions de Füssen (on ens hostatgem nosaltres) i Schwangau. Si us hi atanseu en cotxe l'haureu de deixar en un parking comú i fer tot el recorregut a peu. Si ho haguéssim sabut ... haguéssim llogat les bicis al matí i hi haguéssim anat en bici, es una opció molt bona perque la resta de dia es poden visitar moltes coses en bici.



Arrivem a la base cap a les 10:00 i despres d'una volteta comprem tiquets per fer visites guiades als castells, que es la única possibilitat de visitar-los. Ens donen hora per les 11.45 a  Hohenschwangau, que sembla de Exin Castillos, i a les 14.45 a Neuschwanstein, el de la Bella Dorment. Es massa temps d'espera i decidim visitar per dins nomes Hohenschwangau.




Els dos castells son molt a prop un de l'altres, però s'han de fer caminates de vora una hora entre els dos en camins de muntanya.


El rei boig ... a la dreta eh! L'altre es el rei de l'àvia.


Després d'un dinar ràpid busquem unes bicis a Füssen cap a les 15:00 i anem a fer un tomb al voltant del llac. Com he dit abans, el dia cmplet l'haguéssim pogut fer en bici inclus la visita als castells del matí. 

La volta al llac es espectacular ... podeu veure-la a la entrada que hem fet a wikiloc.



Els camins son molt fàcils. Molta part es carril bici asfaltada i camí suau.



Et vas trovant racons divertits com aquesta granja amb oques i porquets de pel rinxolat.




Nosaltres deixem el camí oficial ui ens endinsem en un bosc seguint senderets a la part del nord del llac. 


La tornada es pràcticament tota per carrils bici asfaltats. 






Arribats a Füssen, aprofitem per donar un tomb al vespre. Hi ha molta gent al carrer i grups tocant musica patxanga alemana, que no te res a veure amb el aserejé (es molt mes ensopida).



Aqui tenim al Pep mostrant els seus progressos amb la papada.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada